ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΧΡΗΣΤΟΥ

Κάθε χρόνο, 6 Αυγούστου, ο Κισσός φοράει τα γιορτινά του καθώς πανηγυρίζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Γιορτή που ξεκινάει από το πρωί με τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό (λινκ) του Κισσού και καταλήγει το βράδυ στο μεγάλο γλέντι που διοργανώνει ο Σύλλογος με τη συνέργια ολών των τοπικών φορέων και φυσικά των χωριανών.

Το καλοκαίρι του 2022 σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης στο μεγάλο γλέντι με το Νίκο Καρκάνη, ενώ για το καλοκαίρι του 2023 είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με τους Φασουλά-Καλλέργη.


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων των απόδημων Κισσανών τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον τόπο τους, αλλά και της διάδοσης του χωριού μας, μας κάθε χρόνο διοργανώνεται εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και Κισσανών καλλιτεχνών.

Φυσικά, κοπή πίτας πραγματοποιείται και στην Κρήτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κισσού.


Εκπροσώπηση Κισσού στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στη Μάνη

Με δέος και ταπεινοφροσύνη Κισσανή αποστολή επροσκλήθη να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από τη στιγμή που άναψε η πρώτη φλόγα της ελληνικής επανάστασης του 1821, στην ιστορική Αρεόπολη της Μάνης. Ανάμεσα σε αντιπροσωπείες από όλη την Ελλάδα βρίσκονταν και οι Κισσανοί ως επίσημοι προσκέκλημενοι, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Πνεύματος και εφημερίου μας π. Βαρθολομαίου. Ο Πρόεδρος Χρήστος Μ. Μαθιουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας Γεώργιος Ι. Ανυφαντάκης, συνοδευόμενοι από ενεργά μέλη και χωριανούς, επίσης, εκπροσώπησαν τον Κισσό, τον οποίο συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τους αδερφούς Μανιάτες. Ευχαριστούμε το Δήμο Αγίου Βασιλείου και το Δήμαρχο μας που επιχορήγησαν το κόστος της μεταφοράς, και τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους, το Δήμαρχο Αν. Μάνης Πέτρο Ανδρέακο, την αντιδήμαρχο Ελένη Δρακουλάκου και όλους τους Μανιάτες για τη φιλοξενία τους και τη μεγάλη αυτή τιμή που μας προσέφεραν. Τους ευχόμαστε να συνεχίζουν πάντα να τιμούν την μνήμη των προγόνων μας με τις μεγαλειώδεις αυτές εκδηλώσεις.

Ζητώ η Μάνη!

Ζητώ η Κρήτη!

Ζητώ η ελληνική επανάσταση 1821!

Create a website or blog at WordPress.com